Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рубан попросив включити його до списків на обмін від ОРДО - адвокат

Екс-керівник центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, через свого адвоката Валентина Рибіна передав самоназваній омбудсмену «ДНР» Дарії Морозовій прохання включити його до списків на обмін з боку самопроголошеної республіки, - Громадське.

Про це повідомив адвокат Валентин Рибін.

Як відомо, 25 червня 2018 Рубан написав відмову від своїх адвокатів Віталія Погосяна та Андрій Смірнова. І висловив бажання, щоб його захищав Валентин Рибін. Уже на засіданні 25 червня Рубана представляв у суді Рибін.

Тоді суд продовжив тримання під вартою Рубану на 2 місяці.

Володимира Рубана затримали 8 березня 2018 року поблизу лінії розмежування на Донбасі на контрольно-пропускному пункті «Майорськ».

За даними СБУ, в машині, якою керував Рубан, були артилерійські міни, гранати, протитанкові гранатомети та інша зброя, яку хотіли застосувати для терактів у Києві.

Уранці 9 березня Шевченківський суд столиці обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 2 місяці без права на заставу.

Рубану інкримінують порушення статей Кримінального кодексу про незаконне поводження зі зброєю і підготовки теракту. У тексті підозри йдеться, що Рубан готував замах на президента, голів МВС та РНБО.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ