Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Румунія і Болгарія увійдуть до Шенгенської зони у 2024 році

Скасування прикордонного контролю почнеться на повітряних і морських кордонах із березня 2024 року, йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Терміни скасування сухопутного прикордонного контролю обговорюватимуть далі. Про це повідомила DW.

Рада Європейського Союзу одноголосно ухвалила рішення прийняти Румунію та Болгарію до Шенгенської зони. Скасування прикордонного контролю почнеться на повітряних і морських кордонах із березня 2024 року, йдеться в повідомленні Європейської комісії (ЄК), опублікованому в суботу, 30 грудня.

Як зазначає Брюссель, обговорення термінів скасування контролю на сухопутних кордонах продовжиться у 2024 році. Приєднання Румунії і Болгарії до Шенгенської зони "сприятиме розвитку подорожей, торгівлі та туризму, а також у подальшому консолідує внутрішній ринок", вказується в повідомленні.

"Сьогоднішній день знаменує собою історичний момент для Болгарії та Румунії. І день великої гордості для громадян Румунії та Болгарії. З березня вони зможуть вільно перетинати внутрішні морські та повітряні кордони без прикордонного контролю. Це великий крок вперед для обох країн і для Шенгенської зони в цілому", - наводяться в повідомлення слова очільниці ЄК Урсули фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ