Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Румунія може наступною запровадити заборону на імпорт зерна з України

Правляча Соціал-демократична партія Румунії (PSD) у вівторок, 18 квітня, заявила, що попросить коаліційний уряд затвердити указ про тимчасову заборону на імпорт українського зерна.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Правляча Соціал-демократична партія Румунії "посилила тиск на Київ", заявивши, що попросить коаліційний уряд затвердити надзвичайний указ, що запроваджує тимчасову заборону на імпорт українського зерна, хоча вона хоче, щоб транзит продовжувався.

"СДП звернеться до правлячої коаліції з проханням ухвалити політичне рішення, яке дозволяє уряду видати указ", — заявила партія, до складу якої входить міністр сільського господарства країни.

Міністр сільського господарства України у середу, 19 квітня, має провести переговори з Румунією, чий чорноморський порт Констанца переробив близько 12 мільйонів тонн українського зерна з початку війни.

Болгарія також розглядала можливість запровадження заборони. Чеська Республіка заявила, що не запроваджуватиме заборону самостійно, але хоче рішення ЄС.

Як повідомлялось раніше, країни-члени ЄС Польща, Угорщина та Словаччина запровадили заборони на імпорт, щоб захистити свої ринки від притоку дешевшої продукції після російського вторгнення в Україну. ЄС розкритикував Польщу, Угорщину та Словаччину за введення індивідуальних заборон, і представники ЄС мають намір обговорити ці заходи у середу, повідомив високопосадовець ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ