Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Руслан Хомчак взяв участь у засіданні Військового комітету ЄС

Сьогодні, 21листопада, у Брюсселі начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак взяв участь у засіданні Військового комітету Європейського Союзу у форматі з Україною на рівні начальників генеральних штабів.
Руслан Хомчак взяв участь у засіданні Військового комітету ЄС

В ході засідання обговорювалися актуальні питання міжнародної та регіональної безпеки, в тому числі і аспекти агресивної зовнішньої політики Російської Федерації.

Генерал-лейтенант Руслан Хомчак під час свого виступу поінформував міжнародну спільноту про розвиток безпекового середовища довкола України, обстановку в районі проведення операції Об’єднаних сил та основні досягнення оборонної реформи.

– Ми суттєво просунулись у процесі трансформації системи управління Збройних Сил України, в основу якої закладено принципи і стандарти, прийняті у державах-членах НАТО. Також нам вдалося наростити потенціал системи підготовки Збройних Сил, розширити мережу навчальних центрів. Акцент робиться на індивідуальній підготовці професіоналів, яка передбачає якісний відбір та ретельну підготовку відповідних фахівців, – зазначив генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Також мова йшла про поглиблення військового діалогу між Збройними Силами України та відповідними структурами ЄС. Актуальним напрямком такої співпраці є залучення підрозділів Збройних Сил України до чергування у складі бойових тактичних груп ЄС. Зокрема, планується поновити участь Збройних Сил України у місіях та операціях ЄС.
На завершення, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України подякував усім присутнім за всебічну підтримку, яка надається Україні у протидії російській агресії та реалізації завдань оборонної реформи.

Крім того, під час офіційного візиту до Брюсселю генерал-лейтенант Руслан Хомчак провів низку зустрічей з начальниками генеральних штабів країн-членів та партнерів ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ