Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальник та волонтер Володимир Сковородка встановив новий рекорд

Фото: Департамент комунікації МВС України
Фото: Департамент комунікації МВС України
Фото: Департамент комунікації МВС України
Фото: Департамент комунікації МВС України
Фото: Департамент комунікації МВС України
Фото: Департамент комунікації МВС України
1/3
17 вересня, в День рятівника пожежник-рятувальник Володимир Сковородка встановив новий рекорд України. Він пробіг у повному екіпіруванні (вагою 25 кілограмів) ультрамарафонську дистанцію в 50 кілометрів.

Рекорд рятувальника занесено до Національного реєстру рекордів України за найдовшу дистанцію забігу в повному бойовому спорядженні.

«Мета благодійного забігу – привернути увагу українців в День рятувальника до тяжкої праці рятувальників, вогнеборців, саперів України, до їх щоденних ризиків і щоб рятувальники відчували в цей день, що Україні цінують те, що вони роблять.

Друга мета цього заходу – ми збирали гроші і продовжуємо це робити на закупівлю аварійно-рятувального спорядження для водолазів-рятувальників, для просто рятувальників, для пожежників. Досить багато запитів на допомогу фонду», – прокоментував керівник благодійної організації Ukrainian FireFighters Foundation Андрій Твердовський.

Ще однією метою заходу було вшанувати полеглих рятувальників, які віддали своє життя, щоб врятувати інших, та цивільних, які стали жертвами російських бомбардувань. Четвертою метою було встановлення рекорду. Всі цілі, які ставили перед собою організатори заходу було досягнуто.

Маршрут забігу пролягав вулицями столиці, її околицями та в середмісті, він був побудований таким чином, щоб привернути увагу людей до місць влучань окупантів по столиці України.

Загалом цей забіг є спільною ініціативою, яку благодійна організація реалізує уже вдруге з Володимиром Сковородкою. Він також є волонтером фонду та допомагає, консультує з приводу закупівлі певного обладнання для інших рятувальних гарнізонів.

Протягом забігу тривав благодійний збір на потреби рятувальників ДСНС України. За словами Андрія Твердовського, збір ще триватиме до кінця тижня в рамках цього проекту. Кошти буде спрямовано для потреб рятувальників-водолазів Києва. Імовірно, це буде моторний човен або дрон. Залежно від кінцевої цифри, керівник благодійного фонду спільно з Володимиром Сковородкою оберуть, що саме буде придбано за ці кошти.

Крім того, Ukrainian FireFighters Foundation передасть сухі костюми київським рятувальникам для рятувальних робіт на воді, а також гумові човни найближчим часом.

Ольга Купчинська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ