Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники Львівщини закликають не спалювати сухостій

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівщини, 12 серпня представники Головного управління ДСНС України у Львівській області спільно з органами місцевого самоврядування та представниками районних ЗМІ здійснили профілактичне відпрацювання в Сокальському районі.

Насамперед рятувальники провели наради нараду в приміщеннях сільської ради у с.Межиріччя, де поспілкувалися з посадовцями й активістами села. Тема розмови незмінна – заборона спалення сухостою. Також під час відпрацювання рятувальники відвідали загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади, де поспілкувались з педагогічним складом. 

Після чого вогнеборці, відвідуючи кожну оселю, розповіли жителям села про негативні наслідки спалювання рослинності та пов’язану з ним зростаючу кількість пожеж в екосистемах. Окремо фахівці ДСНС звернули увагу селян щодо заборони випалювання сухотрав’я, чагарників й стерні, адже неконтрольований вогонь може перекинутися на ліс або житлові будинки. ʺНе користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум'я швидко розповсюджується на значні територіїʺ , - наголошували рятувальники.

Щоб люди не забували про життєво важливі правила та дотримувалися їх, рятувальники вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у березні 2019 року поблизу полігону ТВП на землях Грибовицької сільської ради трапилось загоряння сухостою .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ