Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники попереджають про загрозу збільшення пожеж в оселях

Рятувальники попереджають про загрозу збільшення пожеж у житловому секторі країни в осінньо-зимовий період. Про це сьогодні, 21 жовтня, повідомила прес-служба ДСНС України.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

З настанням опалювального періоду, рятувальники ДСНС фіксують різке збільшення кількості загиблих на пожежах у житловому секторі. Традиційно, люди починають обігрівати помешкання за допомогою пічного опалення, використовують несправні обігрівачі та перевантажують, або ж не слідкують за станом електрогосподарства. Усі ці фактори з високою вірогідністю призводять до трагедії.

Для того, щоб нагадати громадянам про те, як запобігти виникненню пожеж у помешканнях, рятувальники посилили профілактичну роботу з населенням.

Так, 18 жовтня рятувальники Старосинявського районного сектору Головного управління ДСНС у Хмельницькій області навідались до мешканців селища міського типу Стара Синява. Насамперед вогнеборці відвідали оселі соціально незахищених верств населення: самотніх людей літнього віку, багатодітних родин та неблагонадійних осіб. Адже саме у цієї категорії громадян питання забезпечення пожежної безпеки помешкань, стан електрообладнання та пічного опалення зазвичай знаходиться в неналежному стані. Усім громадянам працівники ДСНС довели статистику виникнення  пожеж в районі, розповіли про найпоширеніші причини. Для більшої ефективності, серед людей рятувальники розповсюдили листівки та пам’ятки на протипожежну тематику.

         На Волині 19 жовтня, а саме на території Садівської сільської ради, працівники Луцького міськрайвідділу Управління ДСНС України у Волинській області та рятувальники 20-го Державного пожежно-рятувального поста провели профілактичні відпрацювання житлового сектору. Фахівці ДСНС наголосили селянам на основних правилах пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватись в осінньо-зимовий період та нагадали про заборону спалювання сухої рослинності. Під час рейдів особливу увагу приділили людям літнього віку та громадянам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

         Водночас, під час профілактичної роботи на Херсонщині рятувальники акцентували увагу населення міста Гола Пристань на тому, що однією з основних причин виникнення пожеж є саме недбалість громадян. Надзвичайники розповіли про небезпеку, яку становить чадний газ під час пожеж, а також нагадали дорослим про необхідність виховання у дітей культури безпечної поведінки у побуті.

         Тож, заважаючи на кількість загиблих та постраждалих наших співвітчизників, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

         

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ