Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники посилюють профілактичну роботу з дітьми напередодні літніх канікул

Фахівці ДСНС України приділяють особливу увагу навчанню підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності та діям на випадок виникнення надзвичайних подій. Повідомили Гал-інфо в прес-службі ДСНС України.

Саме тому вогнеборці постійно влаштовують для дітей акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти.", "Місячник безпеки у побуті", Тижні знань з безпеки життєдіяльності, запрошують на екскурсії до пожежних частин, а також проводять бесіди та лекції. Зважаючи на те, що вже зовсім скоро у дітей розпочнуться літні канікули, рятувальники особливо активно проводять профілактичні заходи у навчальних закладах та нагадують школярам правила пожежної безпеки.

Так, цього тижня дніпровські фахівці ДСНС та патрульні поліції завітали до загальноосвітньої середньої школи № 5 та влаштували для першокласників урок з безпеки життєдіяльності. Рятувальники розповіли дітям, як себе поводити у лісі, яких правил необхідно дотримуватися вдома та під час перебування на водоймах. Особливу увагу фахівці ДСНС звернули на алгоритм дій під час виявлення боєприпасів, підозрілих пакунків, сумок, іграшок на вулиці. Рятувальники вкотре нагадали, що ні в якому разі не можна підходити до знахідок, необхідно одразу сповістити дорослих, щоб ті зателефонували за номером 101 або 102. Патрульні поліцейські, в свою чергу, розповіли як діяти, якщо загубилися у місцях масового перебування людей та як не розгубитись у різних небезпечних ситуаціях.

На Черкащині вогнеборці провели День цивільного захисту у загальноосвітній школі в с. Кропивна Золотоніського району. Рятувальники нагадали основні правила пожежної безпеки, правила перебування вдома та в школі, під час відпочинку на природі, а також роз’яснили, якими можуть бути наслідки їх нехтування. Потім фахівці ДСНС продемонстрували технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля, яке використовують для ліквідації надзвичайних ситуацій. Також школярів ознайомили із принципом роботи аварійно-рятувальної техніки та наочно показали як користуватися вогнегасником.

Крім того, зважаючи на те, що під час літніх канікул більшість дітей перебуватиме у оздоровчих таборах, вкрай важливим питанням для рятувальників є гарантування їх пожежної безпеки під час відпочинку. Так, цього тижня фахівці ДСНС Херсонщини зустрілися з керівниками оздоровчих таборів на базі навчальних закладів. Представники Служби порятунку наголосили на тому, що зберегти здоров’я і життя дітей під час їх відпочинку можна лише за умови дотримання всіх правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Саме тому вогнеборці вкотре нагадали освітянам як запобігти виникненню надзвичайних ситуацій та подій, розповіли про алгоритм дій під час пожежі та правила користування вогнегасником.

У Чернівецькій області рятувальники взяли участь у семінарі щодо організації безпечного відпочинку дітей у літніх таборах. Вони закцентували увагу присутніх освітян на необхідності постійного роз’яснення підростаючому поколінню правил безпеки, навчання дітей як діяти не тільки під час пожежі, а й інших надзвичайних ситуацій. Також рятувальники продемонстрували присутнім відеоролики про правила безпечної поведінки і роздали тематичні листівки.

Загалом, впродовж тижня пізнавальні заходи за участю дітей відбулися і на території Львівської, Тернопільської, Чернігівської, Луганської, Донецької, Житомирської, Одеської, Вінницької, Закарпатської областей.

Профілактична робота з дітьми триватиме й надалі аби навчити підростаюче покоління діям у разі виникнення різного роду надзвичайних подій та правилам безпеки життєдіяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ