Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники проінспектували стан пожежної безпеки в одному з львівських вишів

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛСНС Львівської області, рятувальники проінспектували стан пожежної й техногенної безпеки у Інституті права та психології Національного університету "Львівська політехніка"

В рамках масштабної кампанії, яка стартувала по Україні щодо перевірок об'єктів із масовим перебуванням людей на предмет виконання вимог пожежної безпеки, 18 грудня фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області разом із представниками ЗМІ відвідали із позаплановою перевіркою Інститут права та психології Національного університету "Львівська політехніка".

Під час здійснення перевірки основну увагу зосередили на стані утримання евакуаційних шляхів та виходів, наявності та технічному стані автоматичних систем протипожежного захисту і оповіщення, внутрішньому та зовнішньому протипожежному водопостачанні, утриманні в належному стані первинних засобів пожежогасіння та дій адміністрації закладу у випадку виникнення пожежі.

Завершилася перевірка комплексним навчанням. Фахівці ДСНС зімітували умовну пожежу, й провели оцінку дій персоналу закладу у випадку виникнення пожежі.

За легендою навчань, на другому поверсі виникло задимлення.

Відтак, адміністрацією Інституту відбулось оповіщення студентів, педагогічного складу та проінформовано про пожежу рятувальників. Охорона та педагоги навчального закладу організували евакуацію усіх на свіже повітря, проте виявилось що не всі присутні змогли покинути задимлені приміщення. На третьому поверсі в навчальних кабінетах залишились люди та самостійно не можуть покинути задимлені приміщення. До місця події оперативно прибули вогнеборці та вирушили на пошук потерпілих.

Рятувальники, працюючи в апаратах захисту органів дихання у складі ланок газодимозахисної служби, здійснили розвідку пожежі. Під час розвідки вогнеборці виявили потерпілих та вивели їх на свіже повітря, де передали медикам для огляду. Під час проведення рятувальних робіт вогнеборці відпрацювали різні методи порятунку людей із висоти, а саме: виведення потерпілих, порятунок по висувній драбині, за допомогою автодрабини та колінчастого автопідіймача.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ