Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі! - прес-служба ДСНС.

У теплу пору року, на вихідні люди зазвичай вирушають відпочивати на природу. Проте часом, нехтування елементарними правила безпеки під час такого відпочинку може стати причиною масштабних лісових пожеж та інших трагічних наслідків. Саме тому, аби попередити виникнення різного роду надзвичайних подій та навчити громадян правилам безпечної поведінки рятувальники постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Так, цього тижня фахівці Служби порятунку Кіровоградщини спільно з працівниками поліції, представниками обласного управління лісового та мисливського господарства, органів місцевого самоврядування здійснили обхід лісового масиву на території Тарасівської сільської ради Новгородківського району. Рятувальники поспілкувалися з громадянами, які відпочивали на природі. Фахівці ДСНС нагадали людям, що розкладати багаття дозволяється лише у спеціально відведених рекреаційних зонах. Залишаючи місце відпочинку, необхідно загасити тліюче вогнище водою та переконатися, що воно повністю згасло. Працівники поліції та представники органів місцевого самоврядування поінформували відпочивальників, що випалювання рослинності тягне за собою кримінальну й адміністративну відповідальність, оскільки такі дії можуть призвести до значних збитків, пошкодження лісових масивів та майна.

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас під час відпочинку в лісі дотримуватися елементарних правил безпеки, а також проводити профілактично- роз’яснювальну роботу зі своїми дітьми.

Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

- не засмічуйте місце відпочинку;

- обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття;

- не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями;

- не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку;

- стежте, щоб діти не бавилися з вогнем;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;

- приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.

Пам’ятайте, що безпека Вашого відпочинку – у Ваших руках.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ