Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники закликають громадян не ризикувати життям виходячи на кригу

Попри численні заклики рятувальників, любителі зимової риболовлі продовжують відвідувати водойми, на яких подекуди не залишилося й клаптику криги. У гонитві за гострими відчуттями вони наражають своє життя на небезпеку та додають чимало клопоту рятувальникам, які вимушені відловлювати дрейфуючі крижини із людьми “на борту”. Про це йдеться на сайті ДСНС України.

Зокрема, дивом вдалося уникнути лиха кільком відчайдухам літнього віку, які не розрахували власних сил і вийшли порибалити на ненадійний лід у столиці.

Так, 14 лютого о 10:18 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про те, що посеред річки Дніпро на відстані 50 метрів від берега на відколотій крижині знаходиться двоє рибалок. На місце події було направлено чергове відділення пожежного катеру аварійно-рятувального загону. Прибувши, рятувальники встановили, що відкололась крижина і її разом з рибалками відносить течією до Північного мосту. Також на місце прибуло рятувально-водолазне відділення. За допомогою глісера та рятувального човна працівники Служби порятунку доправили двох чоловіків 1947 та 1950 років народження неушкодженими на берег.

Вирішальним фактором у цьому випадку стало вчасне повідомлення про подію на номер “101”. Проте у період відлиги дуже небезпечно випробовувати долю і так безглуздо ризикувати життям.

Тож, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян утриматися від прогулянок по тонкій кризі та зважати на гідрологічну ситуацію на водоймах країни!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ