Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники закликають громадян не виходити на замерзлі водойми

З початку 2020 року рятувальники зафіксували вже більше 85 випадків загибелі громадян на водних об'єктах країни. Серед загиблих — 7 дітей. Саме таку ціну наші громадяни сплачують за нехтування правилами безпеки на зимових водоймах.

Так, 20 лютого на Донеччині, а саме на ставку в с. Микільське Слов'янського району, водолазно-рятувальним відділенням аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучено з води тіло місцевого мешканця 1978 року народження, який провалився під кригу під час риболовлі.

Водночас у Кропивницькому дивом вдалося врятувати горе-рибалку, що провалився під лід на  р. Інгул.

Тож, з метою попередження нещасних випадків, рятувальники продовжують патрулювати замерзлі річки та озера, під час яких закликають українців не виходити на тонку і ненадійну кригу.

Зокрема, рятувальники Кіровоградської області проводять планомірну роботу по роз’ясненню правил поведінки на воді, розповідають про трагічні випадки загибелі громадян у відкритих водоймах, застерігають від виходу на лід без засобів порятунку, нагадують про необхідність суворої заборони дітям самостійно розважатись біля води. 20 лютого такі просвітницькі бесіди провели рятувальники смт Смоліне Маловисківського району, а 19 лютого — у м. Світловодськ.

У свою чергу, 19 лютого фахівці ДСНС Хмельниччини здійснили рейди поблизу найбільших водойм міста Красилів.

Загалом, такі профілактичні заходи відбуваються упродовж усього зимового періоду в усіх областях України.

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей.

Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду, а при плюсовій температурі повітря взагалі на лід виходити не можна!

Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ