Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники закликають не ризикувати життям на замерзлих водоймах

Попри численні заклики рятувальників, навіть в умовах небезпечних перепадів температурних показників, громадяни продовжують відвідувати вкриті кригою водойми і тим самим наражати своє життя на небезпеку. Про те, що таке дозвілля може завершитися трагедією українців не втомлюються попереджати співробітники Служби порятунку.

Зокрема, 10 січня столичні рятувальники спільно з представниками ЗМІ провели профілактичну роботу щодо правил безпеки на льоду в Дарницькому районі Києва. Спочатку рейдовики поспілкувались з присутніми рибалками, нагадали їм правила безпечного перебування на льоду та пояснили наскільки небезпечним може виявитись їхнє улюблене заняття. Громадянам роздали листівки із правилами безпеки під час перебування на відкритих водоймах у зимовий період та ще раз наголосили, що навіть піші прогулянки по льоду можуть бути дуже небезпечними.

Водночас, з метою перевірки дотримання заходів безпеки на водоймищах, фахівцями водолазно-рятувальної групи Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області спільно з журналістами був проведений відповідний рейд на Фрунзенському каналі у місті Дніпро. Побачене викликало нерозуміння і здивування від того, як люди можуть зневажливо ставитися до власного життя. Не дивлячись на застереження рятувальників, на водоймі сиділо з чотири десятки рибалок на 40-ка квадратних метрах.

Крім того, представники 12-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області здійснили профілактичну роботу на водоймах м. Краматорськ. Представники ДСНС пояснили громадянам, що через різкі перепади температури повітря риболовля може бути дуже небезпечною, адже лід у цей період стає крихким. Фахівці Служби порятунку нагадали населенню прості правила безпеки, яких необхідно дотримуватись на водоймах взимку, застерегли щодо переохолодження та розповіли, як потрібно діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації.

У свою чергу на Теремнівських ставках, що у Луцьку, фахівці водолазної пошуково-рятувальної служби аварійно-рятувального загону Управління ДСНС України у Волинській області провели навчання щодо реагування на надзвичайні ситуації на водних об'єктах.

Загалом, профілактична робота проходить по всій Україні із залученням працівників соцслужб та представників ЗМІ. Спільно вони попереджають громадян про наслідки байдужого ставлення до власної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ