Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники закликають українців не виходити на кригу

З початку 2020 року рятувальники зафіксували вже більше 60 випадків загибелі громадян на водних об'єктах країни. На сьогодні серед тих, чиї життя забрали зимові водойми, переважна більшість рибалок, які переоцінили власні сили і проміняли свою безпеку на кілька рибин. Також серед жертв є і 4 дітей. Тож, з метою попередження нещасних випадків, рятувальники продовжують патрулювати замерзлі річки та озера, під час яких закликають українців не виходити на тонку і ненадійну кригу. Про це інформує прес-служба ДСНС України.

Зокрема, 13 лютого рятувальниця Гайворонського районного сектора Управління ДСНС України у Кіровоградській області спілкувалася з перехожими та любителями зимової риболовлі на березі р. Південний Буг.

13 лютого співробітники Солонянського районного сектору Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області нагадали громадянам правила, яких необхідно дотримуватись перебуваючи на зимових водоймах та дали рекомендації щодо дій, якщо людина провалилась під кригу.

Рятувальники Полтавщини поспілкувалися з мешканцями Кременчуцького, Зіньківського та Котелевського районів.

У свою чергу, фахівці Служби порятунку Івано-Франківщини побували 14 лютого на території міського озера Івано-Франківська, де зазвичай найбільше відпочиваючих. Рятувальники поспілкувалися з мешканцями обласного центру щодо дотримання правил безпечної поведінки під час перебування поблизу зимових водойм та вручили людям тематичні листівки застережливого характеру. Відпочиваючих на міському озері було чимало, кожен запевняв, що правил безпеки на кризі неухильно дотримується.

Загалом, такі профілактичні заходи відбуваються упродовж усього зимового періоду в усіх областях України.

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей.

Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду, а при плюсовій температурі повітря взагалі на лід виходити не можна!

Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ