Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ринок перевезень у Львові: Садовий викурює Думу із залізничного вокзалу

Львівський апеляційний адміністративний суд позбавив автостанцію «Двірцеву», розташовану біля головного залізничного вокзалу Львова, свідоцтва про атестацію. Таким чином діяльність автостанції фактично заборонена. Відповідна постанова суду оприлюднена в реєстрі судових рішень. Про це повідомив Zaxid.net.

Як зазначається в постанові від 20 вересня 2017 року, Держслужба з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) у вересні 2016 року видала перевізнику «Гал-Всесвіт» свідоцтво про реєстрацію автостанції «Двірцевої», яке мало діяти протягом п’яти років. Однак уже 30 березня 2017 року Укртрансбезпека скасувала свідоцтво. У червні ТОВ «Гал-Всесвіт» у Львівському окружному адмінсуді зобов’язало Укртансбезпеку відновити дію свідоцтва, проте на таке рішення суду Львівська міськрада та Укртрансбезпека подали апеляцію.

Під час розгляду апеляції колегія суддів встановила, що свідоцтво автостанції «Двірцевій» було видано як автостанції третього класу. Аби відповідати такому класу, автостанція мусить мати щонайменше чотири платформи для посадки пасажирів та три майданчики для відстою автобусів. Однак Укртрансбезпека під час обстеження автостанції «Двірцевої» виявила, що АС офіційно має лише одну посадкову платформу і не має жодного майданчика для відстою автобусів. У постанові суду зазначається, що власник автостанції надав світлини необхідної кількості посадкових платформ, але не зміг довести, що ці платформи належать йому.

«При цьому, «Гал-Всесвіт» як заявник атестації не міг належним чином подати чи підтвердити своє право власності чи користування земельною ділянкою, оскільки договір оренди земельної ділянки на пл. Двірцевій, 1 загальною площею 0,2125 га для обслуговування будівлі автостанції закінчився 16 грудня 2009 року і на момент атестації та скасування атестації поновлений не був», – мовиться в постанові апеляційного суду.

Відтак, Львівський апеляційний адмінсуд скасував постанову суду першої інстанції та визнав законним наказ Укртрансбезпеки про скасування атестації АС «Двірцева».

Зазначимо, що згідно з чинним Порядком регулювання діяльності автостанції, «умовою функціонування автостанції як суб'єкта надання автостанційних послуг є наявність свідоцтва про атестацію». Виходячи з цього, АС «Двірцева» наразі не має права працювати.

Однак власник автостанції має 20 днів на оскарження постанови у Вищому адмінсуді України.

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Гал-Всевсіт» належить колишньому начальнику львівського управління «Укртрансінспекції», яке пізніше було реорганізоване в управління Укртрансбезпеки, Ігорю Думі, а також Надії Кобрин, Людмилі Петрук, Сергію Петруку та Євгену Столмову.

Додамо, що суперечки навколо автостанції точаться практично з дня її відкриття. Львівська міськрада наголошує, що обласні маршрутки мають курсувати до найближчих до межі міста автостанцій. Натомість перевізники хочуть їздити до АС «Двірцева» або до приміського вокзалу, тобто майже до центральної частини міста.

У вересні 2017 року Львівська ОДА вкотре перенесла кінцеві зупинки автобусів Пустомитівського та Городоцького напрямків на АС-3 на вул. Петлюри та АС «Західну» на вул. Городоцькій.

Zaxid.net.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ