Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садового викликали на допит в Генпрокуратуру

"О 10:30 йду на допит в Генпрокуратуру. Справа "Держава Україна проти індустріального парку у Львові". Про це на своїй Facebook сторінці повідомив міський голова Львова.

"Кілька фактів для розуміння:
- голандська компанія CTP (один з найбільших індустріальних девелоперів Європи - https://www.ctpark.eu) перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком в промзоні Рясне-2;
- після перемоги голандці пропонують не лише інвестувати в майбутній парк але й викупити землю під ним (хоча не повинні були);
- голандці погоджуються сплатити за землю 52 млн грн (відповідно до грошової оцінки) і зобов'язуються інвестувати лише в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць.
В будь-якій країні (особливо в тих, які не можуть похвалитись притоком інвестицій та високою зайнятістю населення) така історія стала б приводом для оптимізму. Такі проекти і такі інвестиції привертають увагу інших. За ними слідкують і вивчають досвід.
Що робить українська держава? Правильно - порушує кримінальну справу і починає маски-шоу у всіх причетних установах, шукають кримінал там, де його нема і бути не може.
Історія триває вже близько року і я дивуюсь терпінню інвесторів, які досі не розвернулись і не гримнули дверима.
Буду боротись за цей проект. Не маю таких повноважень як вся державна машина, але керуюсь меседжем, який неодноразово озвучував Президент Порошенко на численних економічних форумах: "Україна відкрита для інвестицій!"
Після допиту розповім більше ..." - зазначив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ