Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий не здивований тим, що Богдана Гапала спіймали на хабарі

Міський голова Львова Андрій Садовий не здивований тим, що Богдана Гапала спіймали на хабарі, бо місяць тому він отримав догану за неналежне виконання своїх обов’язків. На цьому міський голова наголосив сьогодні, 5 лютого, під час брифінгу для журналістів.
 «Коли я прийшов у Львівську міськраду, Богдан Гапало працював першим заступником голови Сихівської райадміністрації. Я ж перевів його у Шевченківську райадміністрацію, однак ця людина не впоралася з тією роботою, яку їй доручили. У виконавчих органах міськради працює понад 1200 чиновників і, на жаль, я не можу особисто постійно контролювати їхню роботу», – зазначив Андрій Садовий. За його словами, начальник ЖЕКу №415 Михайло Дяк, якого спіймали на хабарі разом з Михайлом Гапалом, мав бути звільнений ще півроку тому. Як наголосив Садовий, з того часу він вже мав судимість за отримання хабара: „Саме цей факт спонукав мене звільнити цю особу, однак, як відомо, міський голова особисто не проводить звільнення начальників ЖЕКів. Його мав звільнити Богдан Гапало, однак він весь час просив мене дати цій людині час, коли ж я категорично відмовлявся, то виявлялося, що в цей момент Михайло Дяк чи то у відпустці, чи то на лікарняному. Як відомо, звільнити державного службовця та службовця органів місцевого самоврядування є надзвичайно тяжко. Закон дозволяє ледь не по 5-7 місяців бути на лікарняному. Сьогодні легше народити дитину, аніж звільнити працівника державної служби”, – наголосив Андрій Садовий.
Затримані на хабарі чиновники зараз перебувають у СІЗО на вул. Бандери, 1. Їх затримали на три дні, а після цього суд має винести рішення з цього приводу.
Нагадаємо, в.о. голови Шевченківської РА та начальник ЖЕКу №405 були затримані під час отримання хабара у п’ятницю, 2 лютого. Вони вимагали хабар за оренду приміщення. Богдан Гапало отримав хабара у розмірі 800 доларів, а Михайло Дяк – 200 доларів. Як наголосив Андрій Садовий, якщо котрийсь із чиновників Львівської міськради вимагатиме у когось із львів’ян хабара, то такі люди повинні негайно звертатися у правоохоронні органи або навіть у СБУ. Якщо ж силові структури із невідомої причини не відреагують, то Садовий радить львів’янам звертатись безпосередньо у приймальню міського голови.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ