Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Садовий розповів про нову медичну стратегію міста

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів деталі про нову медичну стратегію, яку спільно напрацьовують міські лікарні Львова. Про це повідомили 17 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

"За останній рік ми всі зрозуміли, що здоров’я – це найцінніше, що ми маємо. Немає жодної родини, сім’ї, що не стикнулася з Covid-19. Ми побачили, наскільки важливою є оперативність та якісний менеджмент в медичних закладах. Цей позитив, який ми сьогодні маємо, це завдяки тому, що ми скоординували роботу наших лікарень.

Зараз ми рухаємось в напрямку об’єднання наших медичних закладів. Є три великі блоки. Перший блок – це ургентна медична допомога. В цьому блоці мова йде про 8-му лікарню, лікарню швидкої медичної допомоги та дитячу лікарню на Пилипа Орлика. Ці заклади будуть працювати в одному ургентному медичному об’єднанні, щоб пацієнт моментально отримував необхідну допомогу. Плануємо навіть збільшувати кількість карет швидкої допомоги, адже зараз "швидкі" підпорядковані області, а нам треба свою систему, щоб це все працювало в єдиному ключі. Це однозначно буде вигідно для мешканців.

Другий блок – це наші лікарні вторинного рівня: 1-ша, 5-та і 4-та лікарні. Ці заклади потребують дуже великих інвестицій, там все треба довести до пуття.

Третє об’єднання – це пологові будинки. Сакральний момент народження дитинки – це вкрай важливо.

Таке об’єднання – це виважене рішення, адже це плюси для мешканців і гарантії для медиків, що вони будуть мати стабільну роботу та вищу заробітну платню. Ця медична реформа є критично важливою для нашого міста, для громади", – наголосив мер Львова під час ранкового ефіру на львівській радіостанції.

У Львові розпочинають зміни у медичній галузі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ