Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Самбірський і Скадовський район підписали угоду про співпрацю

Самбірщина має перший район-партнер в Україні: Скадовський район Херсонської області. Меморандум про партнерство підписали голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Турік та голова Самбірської районної ради Віталій Кімак. У ньому йдеться про започаткування співпраці у різних сферах життя районів, зокрема: обмін молодіжними і дитячими групами, спортсменами, колективами художньої самодіяльності, тощо, повідомив власкор Гал-інфо у Самбірському районі.

Скадовський район за специфікою є туристичним і аграрним. Має  прекрасні рекреаційні зони відпочинку з курортами у Скадовську і  Лазурному та на острові Джанилгач, який за словами іноземців нічим  не поступається популярним відпочинковим ландшафтам світу. Головне,  за словами Віталія Кімака, у Скадовському районі є патріотична  команда на чолі з головою РДА, представником Народного Руху України  Віктором Туріком. Їм зовсім непросто відстоювати проукраїнську  позицію в районі, який в минулому був заселений росіянами. Зовсім  поруч Крим, навіть місцями включається російський роумінг, а за  кілька десятків кілометрів ворожі гради. Немає інформаційної  підтримки. Разом з цим тут Герої Майдану і Герої АТО, які захищають  на війні нашу країну.  Нашим  обов’язком буде допомагати місцевим патріотам будувати надійний  форпост нашої Держави. Делегація Самбірщини отримала  запрошення від голови Херсонської обласної державної адміністрації  взяти участь у найближчому традиційному економічному форумі у Новій  Каховці наприкінці вересня.

В свою чергу голова Самбірської районної ради Віталій Кімак запросив  делегацію Скадовського району відвідати Самбірщину цієї осені для  знайомства з керівниками виконавчої влади та підприємств .  Очікується, що під час цієї зустрічі буде оголошено про початок  реалізації конкретних проектів.

Нагадаємо, Самбірський район є партнерами з Ясельським, Бяльським,  Кроснянським повітом та гміною Ясло Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ