Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна була ініціатором запровадження Міжнародного дня миротворців ООН

29 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день миротворців ООН. Цікавим фактом є те, що саме Україна була ініціатором запровадження цього свята в системі ООН, - повідомляє Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Цікавим фактом є те, що саме Україна була ініціатором запровадження цього свята в системі ООН.

Про це сьогодні, 28 травня, під час брифінгу повідомив  заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України полковник Валентин Левчик.

Така ініціатива була виявлена з метою вшанування мужності і витяги, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки та забезпечення збереження пам’яті тих миротворців, які віддали життя під час виконання службових обов’язків у складі контингентів та персоналу.

– Участь Збройних Сил України у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки має ключове значення для нашої держави і розглядається як засіб зміцнення національної безпеки через створення стабільного зовнішньополітичного середовища і, водночас, є вагомим внеском України у зміцнення системи глобальної безпеки у світі, – наголосив офіцер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ