Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Саміт ЄС поки не передбачив нові санкції проти РФ за Сирію – Меркель

Євросоюз розгляне відповідні заходи щодо Росії, якщо авіація РФ продовжить бомбардування сирійського міста Алеппо, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в ніч на п'ятницю, 21 жовтня, після закінчення першого дня саміту ЄС у Брюсселі. Меркель зазначила, що на саміті поки не обговорювали конкретний план санкцій стосовно РФ, повідомляє DW.

При цьому Меркель заявила, що ЄС здатний швидко діяти. Учасники саміту одностайно засудили "нелюдські" бомбардування і домовилися посилити тиск на Москву і Дамаск, щоб домогтися перемир'я в Сирії, наголосила канцлер Німеччини.

У проекті підсумкової заяви саміту сказано, що "Європейська Рада категорично засуджує напади на цивільних осіб, здійснювані сирійським режимом і його союзниками, включаючи Росію і вимагає від них припинити звірства, зробивши негайні кроки щодо забезпечення гуманітарного доступу в Алеппо і інші частини країни". Згадка про санкції проти прихильників Дамаска, передбачене раніше, було виключено з проекту документа.

Однак, за словами глави Євроради Дональда Туска, якщо "звірства" в Алеппо не припиняться, ЄС застосовує "всі доступні можливості для впливу на РФ і Сирію.

Нагадаємо, за підсумками тристоронньої зустрічі з участю канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна в Берліні, Меркель і Олланд не виключили введення нових санкцій ЄС проти Росії.

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС обговорять санкції проти росіян у зв'язку з катастрофічною ескалацією ситуації в Алеппо.

Повідомлялося, що Великобританія, Франція і Німеччина мають намір переконати ЄС у необхідності засудити руйнівну повітряну кампанію Росії в Сирії і підготувати грунт для введення нових санкцій проти режиму президента Башара аль-Асада.

Крім того, зазначалося, що Париж і Лондон може підштовхнути інших лідерів ЄС у четвер розглянути введення заборон на поїздки і заморожування активів щодо 12 росіян, залучених в сирійський конфлікт.

Проте міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер і верховний представник Європейського Союзу у закордонних справах Федеріка Могерини скептично оцінили можливість введення Євросоюзом "сирійського пакету санкцій проти РФ.

Дзеркало тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ