Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Самобуду на вул. Уманській у Львові не буде

У Львові на вул. Уманській унеможливили самовільне будівництво житлового будинку.

Підготовчі роботи обслуговуючий кооператив розпочав ще у 2017 році, повідомляють в ЛМР. Численні перевірки міської Інспекції ДАБК, приписи і штрафи за правопорушення у сфері містобудівної діяльності не дали результату. Відтак, справа була передана до суду, який і постановив демонтувати незаконно зведені конструктивні елементи.

Як повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, у 2017 році обслуговуючий кооператив «Престиж Умань» звернувся в Інспекцію з повідомленням про початок виконання підготовчих робіт на об’єкт «Багатоквартирний житловий будинок на вул. Уманська, 4 у м. Львові». Фахівці Інспекції ДАБК перевірили достовірність даних, зазначених у повідомленні, виїхали на місце будівництва і виявили розпочаті будівельні роботи. Їх проводили без дозвільного документа, який дає право на виконання таких робіт.

«Та керівництво кооперативу такі «нюанси» не стримали – будова стартувала. 

Відтоді інспекція ДАБК неодноразово виїжджала на об’єкт. Було складено низку актів перевірок, які свідчили про те, що роботи тривають, - робітники влаштували армовані палі та вже почали заливати фундамент.

Керівникові кооперативу було видано п’ять приписів про зупинення підготовчих та будівельних робіт, складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, накладено штрафи. Усе це було проігноровано», - розповів Любомир Зубач.

Зважаючи на це, Інспекція ДАБК подала позовну заяву до суду. І Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав кооператив «Престиж Умань» власноруч розібрати самочинно збудовані конструкції. Оскільки у певний термін кооператив цього не зробив, учора, 20 квітня, ці конструктивні елементи демонтували працівники Шевченківського відділу виконавчої служби та міської інспекції ДАБК.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/296177-samobudu-na-vul-umanskii-u-lvovi-ne-bude

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ