Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Самоізоляція — найбільш дієва протидія коронавірусу, - Володимир Чуба

Духовенство закликають дотримуватися санітарних заходів у храмах. Про це 17 березня повідомили Гал-інфо у прес-службі Дрогобицької міської ради.
Фото ДМР

Начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба та заступник керівника КНП «Дрогобицька міська поліклініка» Леся Остапенко продовжують інформаційні зустрічі з духовенством.

Так, у понеділок, 16 березня, відбулася зустріч з духовенством Дрогобицько-Самбірської єпархії православної церкви України.

«Можливо, ми випереджаємо події, але краще їх випереджати, аніж вже гасити пожежу, коли полум’я вже розростеться», — прокоментував зустріч Володимир Чуба.

Захворювання коронавірусом у 70% протікає у легкій формі. Однак небезпека заразитися зростає.

Так, отців просили інформувати прихожан щодо поведінки у храмах. Хворим необхідно сидіти вдома та контактувати з сімейним лікарем у телефонному режимі. Крім того, духовенство наголосило на важливості обмеження цілування ікон та хрестів у храмах.

«Самоізоляція — найбільш дієва протидія», — зазначив Володимир Чуба.

Також отців проінформували про те, що у випадку загострення ситуації хворих госпіталізуватимуть до Стебницької лікарні, яку визначили однією з базових лікарень в області.

Під завершення зустрічі отцям нагадали про важливість їх індивідуального захисту.

Зі свого боку священнослужителі підтримали такі пропозиції та погодилися вжити максимальних заходів, щоб убезпечити здоров’я та життя прихожан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ