Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Самовільна заміна вікон у Львові: 5 мешканців оштрафовані на 1700 грн кожен

В історичних будівлях Львова незаконно замінили дерев’яні вікна на пластикові.
Ілюстративне фото

П’ятьох громадян Львова притягнули до адміністративної відповідальності за самовільну заміну дерев’яних вікон на пластикові в історичних будівлях міста. Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міської ради наклала максимальний штраф у розмірі 1700 грн на кожного з мешканців. Таке рішення ухвалили на засіданні Комісії, яке відбулось 5 вересня в онлайн-форматі.

Роботи із заміни дерев’яних вікон на пластикові були проведені на вулицях К.Левицького, Я.Раппопорта, Сосюри, Тарнавського, Леонтовича. Необхідних дозволів від органів охорони культурної спадщини у мешканців будинків не було.

На засіданні також розглянули адміністративне правопорушення щодо проведених будівельних робіт на вулиці Мучній, де мешканці замінили фасадне вікно на балконне із влаштуванням балкона, замурували одне вікно зі сторони двору та вибили інше. Окрім цього, Адміністративна комісія не оминула самовільне спорудження сходів та дверей у внутрішньому дворі історичного будинку на вулиці Саксаганського.

Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради, в. о. начальника управління охорони історичного середовища, зазначила, що на цьому етапі справ на вулицях Мучній та Саксаганського на громадян накладуть адміністративні штрафи у максимальному розмірі - 1700 грн. Проте надалі Адміністративна комісія також здійснить правові дії щодо повернення історичного вигляду будівель та врегулювання цих питань відповідно до вимог пам’яткоохоронного законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ