Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Самозахоплення площі на Сихові: де влада?

На території громадського простору біля Центру Довженка відбуваються незаконні роботи по спорудженню пам’ятного знаку Героям Небесної сотні. Фактично, невідома особа намагається без жодних дозвільних документів зайняти шматок території на Сихові.
Фото: Юра Кметь-Свуш

Історія незаконного пам’ятного знаку триває вже не перший місяць, та довгий час не мала “фундаменту”, аж допоки автор беззаконня не почав розривати землю та розпочинати укріплювальні роботи.

Влада міста, попри численні звернення “закривала очі” на таке самозахоплення землі, аргументуючи “тендітністю питання”, адже це пам’ятний знак Героя Небесної сотні. Користуючись цим, ініціатор беззаконня архітектор Ярослав Климовський продовжував захоплювати територію на Сихові.

Як відомо, у Львові не проводилося жодних громадських обговорень та конструктивних розмов з місцевою владою щодо законності та потреби у встановленні пам’ятного знаку. Як повідомляв перший заступник міського голови Андрій Москаленко одному з львівських ЗМІ, автор беззаконня Ярослав Климовський не подавав документів про встановлення до місцевої влади.

“Документів, щодо погодження та консультацій не було. Наші служби вже виїжджали на місце, а інформації від районної адміністрації ще не було”, - зазначав у грудні 2021 року Андрій Москаленко.

З часом, ситуація з погоджувальними документами так і не зрушила з місця, що не сказати про саме будівництво. Як повідомляють львів’яни у соцмережах, станом на сьогодні, на громадському просторі біля Центру Довженка поліція разом з чиновниками призупинили розриття землі під фундамент.

“Без жодних дозволів хочуть встановити пам’ятник на площі Довженка. Поліція та керівництво міста є на місці”, - зазначає у Facebook львів’янин Юра Кметь-Свуш.

Чи буде пам’ятний знак надалі узаконений чи ліквідований - залишиться на розсуд місцевої влади та громадськості. 

Нагадаємо, департамент містобудування Львівської міської ради у 2020 році презентував громадський простір біля Центру Довженка.  Простір буде у вигляді амфітеатру – великої просторої зони, де проводитимуть різні заходи та концерти. Великі зелені газони замінять бетонне покриття і зменшать навантаження на інженерні мережі під час дощів та сильних злив. Тимчасово, через карантинні заходи початок будівництва перенесено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ