Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Санаторні школи Львівщини трансформують у ліцеї - підсумки наради освітян

Необхідність та перспективи трансформації освітньої мережі Львівщини обговорили освітяни під час наради з представниками депутатської комісії з питань освіти та науки, працівниками профільного департаменту Львівської обласної військової адміністрації та управління майном спільної власності Львівської обласної ради. Зустріч відбулася у вівторок, 24 травня.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Голова комісії з питань освіти й науки Львівської обласної ради Іванна Герус зазначила, що змінювати санаторні школи необхідно, зокрема до цього спонукає законодавство. Як відомо, відповідно до закону 5138-1, проголосованого парламентарями у квітні, до 1 липня цього року необхідно змінити тип санаторних шкіл на один з типів закладів загальної середньої освіти, або припинити такі заклади освіти  шляхом реорганізації  чи ліквідації.

За словами голови комісії, зараз важливо розробити чітку дорожню карту реформи, щоб підготувати колективи педагогів та учнів до нововведень. А головним завданням визначити покращення умов праці для вчителів та підвищення якості освіти для учнів.

Нагадаємо, на Львівщині чотири санаторні школи: у Львові, Винниках, Сокалі та Бориславі. Засновниками закладів є Львівська обласна рада.

"Були часи, коли саме зусиллями депутатів області вдалося вберегти майно та навчальні заклади. Тому й зараз, в час війни жодних необдуманих рішень не будемо приймати. Треба розуміти потреби та проблеми кожної санаторної школи, врахувати їх та допомогти пройти трансформацію успішно, зберегти навчальні заклади, модернізувавши підхід до навчання", - наголосила депутатка Парасковія Дворянин.

Учасники наради домовилися впродовж тижня напрацювати та представити на затвердження депутатської комісії карту трансформації санаторних шкіл. У цьому документі будуть визначені кроки та конкретні рекомендації для адміністрацій та колективів шкіл.

"Ми хочемо, щоб на Львівщині розвивалися потужні наукові ліцеї. Для цього є необхідні ресурси та належні умови. Зараз кожен відповідальний за майбутнє, то ж результатом трансформації санаторних шкіл має стати можливість для дітей отримувати якісну освіту", - запевнив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ