Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

САП відправила до суду справу про заволодіння 20 млн доларів "Ощадбанку"

2 вересня 2021 року прокурори САП за результатами досудового розслідування детективів НАБУ скерували до суду обвинувальний акт про обвинувачення 12 осіб, а саме колишніх службовців АТ «Ощадбанк» та колишніх працівників і бенефіціарних власників підприємств групи «Креатив», у заволодінні коштами банку в сумі 20 000 000 доларів США.
фото ілюстративне

Про це інформує пресслужба САП.

Так, за даними досудового слідства у період 2013–2014 років посадові особи приватних підприємств, що входили до групи компаній «Креатив», у змові з посадовими особами АТ «Ощадбанк» з метою одержання і використання для особистих потреб 20 000 000 доларів США, підробили документи з метою отримання в держбанку кредиту на відповідну суму нібито на купівлю насіння соняшника. 

Після отримання коштів власники «Креативу» вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії. Згодом цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав компаній, що володіли цінною нерухомістю в Україні.

Дії колишньої директорки департаменту корпоративного бізнесу держбанку; колишнього начальника управління проектного фінансування АТ «Ощадбанк»; ексначальниці відділу управління проектного фінансування АТ «Ощадбанк»; колишніх бенефіціарів групи компаній «Креатив» та низки ексслужбових і посадових осіб підприємств, що входили до складу цієї групи компаній, а також оцінювача кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. 

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчили. Обвинувальний акт скерували до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ