Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сайт Львівської ОДА став доступним для людей з вадами зору

Відсьогодні, 17 листопада, особи з вадами зору зможуть вільно ознайомлюватись з усією інформацією, яка розміщена на офіційному веб-порталі Львівської обласної державної адміністрації. Про це повідомила в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Марія Вагіла.

Спеціально розроблений модуль дає змогу незрячим людям у зручній для них формі отримувати інформацію із сайту. Зокрема, ресурс "loda.gov.ua" адаптували для правильної роботи програм - синтезаторів мови, з’явились й додаткові можливості змінювати шрифти та кольори тла.

За її словами, додатковий модуль для незрячих виготовив розробник сайту ПП "Бренд-А", за консультаційної підтримки Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету "Львівська політехніка".

"Кошти на оновлення сайту обласної державної адміністрації передбачені в обласній програмі "Електронна Львівщина" на 2015 – 2017 роки", - додала Марія Вагіла.

Для того, щоб увійти у спеціальний режим роботи інтернет-ресурсу loda.gov.ua, слід натиснути на відповідну іконку у шапці сайту, або застосувати комбінацію клавіш "ctrl+q". Для переходу у звичний режим слід повторити те ж саме.

Нагадаємо, що відповідно до змін внесених до Порядку оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади, центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів АРК, місцеві держадміністрації до 1 січня 2017 року мають забезпечити доступ до своїх офіційних сайтів людям з порушеннями зорового і слухового сприйняття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ