Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

СБУ оприлюднила переговори російської авіації

Cлужба безпеки України отримала нові докази збройного нападу Росії на кораблі Військово-Морських Сил України 25 листопада в Керченській протоці. Про це на брифінгу повідомив заступник Голови СБУ Олег Фролов.

Співробітники СБУ технічними засобами отримали перемовини екіпажів російського літака СУ-30 та гелікоптера КА-52 з відповідними пунктами управління.

«Ці перемовини не залишають жодного сумніву, що російське військове керівництво свідомо віддавало наказ на застосування зброї проти українських кораблів», ‒ наголосив Олег Фролов.

Заступник Голови СБУ підкреслив, що українські військовослужбовці вижили дивом, адже зазнали з боку агресора шести різних видів нападу.

Російський винищувач СУ-30 здійснив бойове застосування двох ракет проти українських кораблів. Дві ракети випустив і розвідувально-ударний гелікоптер КА-52. Росіяни також застосували великокаліберне корабельне озброєння.

«Вогонь вівся саме по рубці, де знаходилися українські моряки», ‒ зазначив Олег Фролов.

Російським кораблем «Дон» Прикордонного управління ФСБ РФ був здійснений таран українського малого буксиру «Яни Капу». Потім відбувся штурм українських кораблів російським спецназом із застосуванням фізичного насильства до наших моряків. Шостий вид насилля триває і зараз ‒ фізичний, морально-психологічний тиск та незаконний арешт двадцяти чотирьох наших військових.

Також на брифінгу розповіли, що вже оголошено про підозру вісьмом представникам Прикордонної служби ФСБ та Збройних сил Російської Федерації, які віддавали та виконували злочинні накази щодо нападу на українських моряків. Серед них контр-адмірал та віце-адмірал прикордонного управління ФСБ.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, Росіяни атакували українські катери бойовою авіацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ