Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ підтвердила, що на захоплених Росією кораблях були 2 її співробітники

Голова СБУ Василь Грицак підтвердив, що борту кораблів ВМС України, захоплених прикордонними катерами ФСБ РФ у Керченській протоці, перебували співробітники військової контррозвідки СБУ. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Офіцери української спецслужби виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України, як це передбачено статтею 12 Закону України "Про Службу безпеки України"", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що контррозвідники перебувають на передовій "пліч-о-пліч із бойовими побратимами ЗСУ,  Нацгвардії та Державної прикордонної служби понад чотири роки російської агресії".

У СБУ також додали, що за  підтвердженою оперативною інформацією, один із російських штурмовиків використав проти українських катерів дві бойові некеровані ракети, внаслідок чого один із офіцерів СБУ отримав важке поранення.

Повідомляється, що СБУ вживає всіх необхідних заходів для звільнення українських бранців та повернення їх до своїх родин.

"Водночас СБУ вимагає від керівництва російських спецслужб припинити психологічний і фізичний тиск на українських військовослужбовців задля інформаційного виправдання акту зухвалої агресії", - підсумували у прес-службі відомства. 

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ