Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ повідомила про підозру Семенченку в організації обстрілу "112 каналу"

фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
1/4
Служба безпеки України повідомила про підозру Семену Семенченку в організації обстрілу ТОВ «Інформаційного агентства «112-канал», який стався у липні 2019 року.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Зокрема досудовим розслідуванням встановлено, начебто обстріл будівлі телеканалу організував Семен Семенченко. Усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України.

Згідно з повідомленням СБУ, цей теракт нібито був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни. Для вчинення злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування.

"У червні 2019 року Семенченко, разом зі спільником, провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу. Вони обирали оптимальний спосіб вчинення теракту, зокрема, шляхи відходу з місця злочину і наявність камер відеоспостереження", - пише пресслужба СБУ.

Також, як стверджують силовики, Семенченко нібито організував передання грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину.

"За початковим задумом організатора, виконавці теракту мали придбати автомобіль, закласти в нього великий обсяг вибухівки. Потім припаркувати авто біля будівлі телеканалу і у визначений час підірвати. Натомість, для приховування осіб-виконавців та організатора, було прийнято рішення вчинити терористичний акт через обстріл будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета", - йдеться у повідомленні.

Силовики заявляють, нібито у ході санкціонованих судом обшуків за місцями проживання фігурантів справи у столиці та Київській області правоохоронці виявили і вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій, які зловмисники використовували у ході вчинення злочину.

Наразі останнім повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ