Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

СБУ та Інтерпол розшукують фігуранта Справи Гандзюк

Служба безпеки України повідомляє про міжнародний розшук одного з фігурантів справи про вбивство херсонської активістки та чиновниці Катерини Гандзюк Олексія Левіна. Про це заявив керівник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, повідомляє пресслужба.

Як повідомляють у відомстві, розшук ведеться спільно з Інтерполом. На сайті Інтерполу вказано, що Левіна розшукують у зв’язку з "завданням умисних тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть жертви", - передає Радіо Свобода. 

"Слідчі Служби безпеки України, задіяні з листопада 2018 року у розслідуванні нападу на Ганздюк, зосередились на встановленні замовників цього злочину. Тиводар нагадав, що ними під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури було зібрано достатньо доказів і повідомлено про підозру Олексію Левіну і голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру", – йдеться в повідомленні.

Крім того, як стверджують у СБУ, відомство продовжує досудове розслідування у кримінальній справ щодо ймовірної причетності інших людей до замовлення вбивства Гандзюк.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ