Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

СБУ вшанувала пам'ять Героїв у п’яті роковини збиття гелікоптера МІ-8

24 червня виповнилося п’ять років від дати трагедії, яка обірвала життя дев’яти українських військовослужбовців, що знаходилися на борту гелікоптера МІ-8. Серед загиблих четверо співробітників Служби безпеки України – підполковник Володимир Шкіра, підполковник Ігор Горбенко, капітан Олександр Петрищук та старший прапорщик Марко Шпак. Про це інформує Прес-центр СБ України.

Незважаючи на домовленість про двостороннє припинення вогню, під час зльоту з гори Карачун вертоліт був обстріляний терористами з переносного зенітно-ракетного комплексу, впав на землю й після детонації боєприпасів загорівся.

Екіпаж вертольоту та представники групи загинули. У день пам’яті слухачі курсу імені капітана Олександра Петрищука Національної Академії СБУ відвідали місця поховання співробітників української спецслужби на Київщині. Офіцери принесли на могили Володимира Шкіри, Ігоря Горбенка та Марка Шпака квіти на знак шани і вдячності за відданість Присязі та мужність.

Разом із колегами, рідними та близькими загиблих слухачі пом’янули Героїв. Молодь Академії також вшанувала світлу пам’ять капітана Олександра Петрищука та його полеглих колег біля меморіального знаку захисникам України, розташованого в Інституті перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів СБУ. 27 ударів дзвону символічно нагадали слухачам та офіцерам навчального закладу імена кожного із загиблих співробітників української спецслужби, які віддали свої життя за незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Також зранку в каплиці Архистратига Михаїла на території Національної академії СБУ відбулася поминальна панахида за загиблими Героями.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ