Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ викрила російські спецслужби на вербуванні дружин українських військових

Наші військові контррозвідники здобули чергові докази вербування представниками ФСБ РФ та МДБ «Л/ДНР» близьких родичів українських військовослужбовців та попередили втягування в протиправну діяльність громадянок України, які були вимушені погодитися на співробітництво з країною-агресором. Про це інформують у прес-центрі Служби безпеки України.

Було встановлено, що дружини трьох офіцерів Збройних Сил України під час перебування у батьків в Росії та на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей були завербовані ворожими спецслужбами. При цьому до них були застосовані методи психологічного тиску, погрози заборони в’їзду-виїзду, ув’язненням, утисками батьків. Співробітники російських спецслужб та підконтрольних їм підрозділів терористів намагалися отримати від жінок інформацію про військові звання, посади, місця перебування та службові обов’язки їхніх чоловіків, а також дані про військові підрозділи, де вони проходять службу, їх задіяння в операції Об’єднаних сил.

Проте, незважаючи на залякування після повернення на підконтрольну українській владі територію, жінки почали співпрацю з правоохоронцями. Наразі вони дають свідчення щодо обставин їх вербування представниками ворожих спецслужб.

На жаль, такі випадки є непоодинокими. Тож вчергове закликаємо громадян не наражатися на небезпеку та за можливості утриматися від поїздок до тимчасово окупованих територій України. Нагадуємо, що за державну зраду та пособництво терористичній діяльності передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. Водночас громадяни, які на виконання злочинного завдання іноземної держави чи організації або їх представників не вчинили ніяких дій і добровільно заявили органам державної влади про такий зв'язок та отримане завдання, звільняються від кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ