Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ викрила у Коломойського привласнення 40 млрд гривень держбюджету

Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».
Фото - СБУ

Як повідомляють в СБУ, протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

"ПАТ «Укрнафта» є найбільшою нафтовидобувною компанією України, а ПАТ «Укртатнафта» - нафтопереробною. Наразі у рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності.

Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів", - повідомили в установі.

За даними слідства, злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній. У рамках слідчих дій СБУ обшукала місце проживання власників і топменеджменту фінансово-промислової групи до якої входять ці компанії, а також завітали за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України.

За результатами слідчих дій топменеджменту ПАТ «Укртатнафта» оголошено про підозри у вчинені кримінальних правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ