Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ заблокувала 174 "контрабандні компанії" зі списку РНБО

За ініціативи СБУ всім 174 юридичним особам-фігурантам санкційних списків РНБО заблоковано активи. 20 підприємствам, до яких застосовано санкції, зупинено дію дозволів на брокерську діяльність, п’яти - зупинено дозволи на експлуатацію митних складів, а три підприємства виключено з переліку місць доставки.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Так, за пів року було накладено 18,7 млн гривень штрафів за контрабанду, а 1,08 млрд гривень - сума додаткового мита, яке порушники мають сплатити до держбюджету.

Повідомляється, що 20 підприємствам, до яких застосовано санкції, зупинено дію дозволів на брокерську діяльність, п’яти - зупинено дозволи на експлуатацію митних складів.

Зокрема, від початку року СБУ вилучила предметів контрабанди і виявила порушень митних правил на 207,6 млн грн. Серед вилученого було: зброя, заборонені речовини, деревина, культурні цінності тощо.

Крім того, правоохоронці викрили членів злочинної організації, які займались незаконним видобутком та збутом бурштину до країн Близького Сходу та Східної Азії. Так, під час обшуків було вилучено понад 1 тонну каміння.

Також на митному кордоні СБУ розпочала 33 досудові розслідування. Наразі 40 особам повідомлено про підозру.

Так, повідомлено про підозру посадовцям Східної митниці, які у вимагали хабарі за оформлення вантажів при перетині кордону.

Зокрема, повідомлено про підозру трьом працівникам одного з прикордонних пунктів Житомирського прикордонного загону. Ті "кришували" незаконне переправлення з Білорусі тютюнових виробів.

В СБУ додають, що від початку 2021 року судові вироки отримали 10 посадовців Держприкордонслужби, митних і контролюючих органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ