Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ затримала агента РФ, який коригував обстріли київських ТЕЦ

Служба безпеки України затримала агента військової розвідки РФ, який передавав ворогові інформацію для обстрілу київських ТЕЦ під час опалювального сезону.

Контррозвідка Служби безпеки провела на Київщині багатоетапну спецоперацію, у результаті якої затримано ще одного агента головного управління генштабу зс рф (відомого як гру).

Зловмисником виявився директор департаменту однієї із столичних страхових компаній, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора.

У СБУ зазначають, що, прикриваючись веденням страхового бізнесу, чиновник ініціював особисті зустрічі з керівниками київських енергогенерувальних підприємств під приводом укладення договорів страхування.

"Але насправді він використовував цю "тему" як привід, щоб дізнатися від співрозмовників максимум інформації про факти та наслідки російських "прильотів" по українських об’єктах критичної інфраструктури. Насамперед його цікавили відомості про масштаби пошкоджень і актуальний технічний стан атакованих агресором електростанцій у Києві", - наголошують у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ