Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Секретар РНБО поїхав до Ірану обговорити розслідування катастрофи літака МАУ

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов 15-17 лютого перебуває з робочим візитом в Ірані для обговорення проблемних питань розслідування катастрофи українського літака.

Про це повідомляє прес-служба РНБО, пише Громадське.

Так, Данілов прибув до Ірану на запрошення секретаря Вищої ради національної безпеки країни Алі Шамхані.

Також секретар РНБО вшанував пам’ять українців, які загинули в авіакатастрофі 8 січня.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф в інтерв'ю американському телеканалу NBC визнав, що Іран не може самостійно розшифрувати інформацію з «чорних скриньок» літака МАУ, який збили біля Тегерана 8 січня, однак не має наміру передавати їх іншим країнам.

А директор із розслідування нещасних випадків Іранської організації цивільної авіації Хасан Резайфар заявив, що Іран більше не буде ділитися з Україною доказами у межах розслідування катастрофи українського літака після того, як аудіо з розслідування потрапило до українських ЗМІ.

Водночас країни, громадяни яких загинули в катастрофі літака МАУ, вимагають в Ірану негайно віддати «чорні скриньки».

У телефонній розмові 10 лютого секретар Верховної ради нацбезпеки Ірану Алі Шамхані запросив секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олексія Данілова приїхати в Іран для розслідування катастрофи збитого літака МАУ. Водночас РНБО поки ніяк не прокоментувало цей телефонний дзвінок і запрошення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ