Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Секретаріат Президента повинен перейти до наступу

Найближчим часом після відкриття чергової сесії Верховної Ради України буде розглянутий проект змін до Конституції №3207/1, для затвердження якого потрібно 300 голосів народних депутатів. Метою такого кроку є спроба закріпити в Україні політичну систему без системи противаг. Про це під час прес-конференції у Львові заявив народний депутат Микола Катеринчук.
 «Після того, як будуть проголосовані зміни до Конституції України, у 2008 році буде оголошено про позачергові вибори до органів місцевого самоврядування. Багато політичних сил це усвідомлюють і починають готуватися до них, проводять певні переговори», – сказав Микола Катеринчук.
 За його словами, важливість таких позачергових виборів зростає через переміщення повноважень від голів державних адміністрацій до голів обласних та районних рад.
 «Будуть ліквідовані посади голів районних державних адміністрацій, а голови обласних державних адміністрацій втратять значну частину своїх повноважень. Тому сьогодні Секретаріат Президента повинен продемонструвати жорстку позицію щодо недопущення прийняття змін до Конституції і перейти до наступальної тактики відновлення своїх повноважень, а відтак і посилення впливу на політичну ситуацію в країні», – додав Катеринчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ