Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Семирічну дитину не пропустили через кордон на Львівщині

Учора, 30 липня, на кордоні з Польщею прикордонники Мостиського загону завадили незаконному вивезенню малолітньої дитини за межі нашої країни, повідомили в ДПСУ.

Громадянка України разом із своєю семирічною дитиною прямували до сусідньої країни через пункт пропуску «Краківець», що на Львівщині. Під час перевірки документів з’ясувалось, що дозвіл батька на вивіз дитини за кордон підроблений. Адже чоловік на момент видачі даного доручення на території України не перебував.

За даним фактом було поінформовано представників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення ст.358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). Жінку разом із дитиною передано до правоохоронних органів.

Державна прикордонна служба нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документу слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ