Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Сенат США схвалив оборонний бюджет, який передбачає $250 млн допомоги Україні

Сенат Сполучених Штатів схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік. У ньому передбачено збільшення безпекової допомоги Україні до 250 мільйонів доларів. Про це повідомляє посольство України в США.

Передбачена допомога Україні на 50 мільйонів доларів більша за ту, яку виділили в 2018 році.

У проекті оборонного бюджету США ці кошти планують спрямувати, зокрема, на військові навчання, постачання військового оснащення, заміни раніше наданого, постачання зброї ураження та логістичної підтримки.

Тепер, аби погоджений Сенатом бюджет набув чинності, за нього має проголосувати Палата представників. Після цього документ передадуть на підпис президенту Дональду Трампу.

Раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати готові збільшити постачання зброї Україні, аби зробити більш потужними її військово-морські та повітряні сили.

Нагадаємо, що Сполучені Штати безоплатно надали Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

30 квітня 2018 президент Порошенко підтвердив прибуття Javelin в Україну. Протитанкові системи Javelin Україні поставили за рахунок США. 22 травня в Україні вперше випробували комплекси Javelin.

Протитанкові комплекси Javelin з калібром ракет 127-мм відносяться до важкого озброєння, тож, згідно з Мінськими домовленостями, українські військові застосовувати їх у зоні бойових дій на Донбасі не можуть. Водночас заступник держсекретаря США заявляв, що комплекси Javelin «мають використовуватись Україною для оборони».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ