Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенат США затвердив заміну генерала Марка Міллі

Браун стане другим темношкірим офіцером, який очолить Об’єднаний комітет начальників штабів

Фото: Depositphotos

Сенат США затвердив генерала ВПС США Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів як наступника генерала Марка Міллі.

Міністр оборони США Ллойд Остін вже привітав Брауна із затвердженням на посаду, повідомляє Reuters.

Кандидатуру Брауна підтримали 83 зі 100 сенаторів, 11 проголосували проти.

Чарльз Браун — колишній пілот винищувача, чий досвід командування військами в Тихоокеанському регіоні стане в пригоді Вашингтону на тлі напруженості, що зростає, у відносинах з Китаєм.

Браун стане другим темношкірим офіцером, який очолить Об’єднаний комітет начальників штабів після Коліна Пауелла два десятиліття тому.

Сенатори змогли розпочати голосування про призначення Брауна та ще двох кандидатів на вищі військові пости після того, як лідер демократичної більшості Чак Шумер застосував спеціальну процедуру, яка дозволила обійти блокування голосування з боку республіканця Томмі Тубервілла.

Тубервілл почав блокувати затвердження на керівні посади в Пентагоні в березні на знак протесту проти політики, яку проводить керівництво Пентагону. У березні 2022 року Пентагон став надавати оплачувані відпустки та відшкодовувати витрати військовослужбовцям, які змушені подорожувати до інших штатів, щоб зробити аборт.

У Пентагоні заявляли, що блокування Тубервіллем сотень кандидатів на керівні посади в Міноборони може мати далекосяжні наслідки для ВПС США, торкаючись інтересів військовослужбовців та членів їхніх сімей та завдаючи шкоди національній безпеці.

Дії Шумера також дозволили сенаторам перейти до голосування про затвердження генерала Ренді Джорджа на посаду начальника штабу Сухопутних військ та генерала Еріка Сміта на посаду командувача Корпусом морської піхоти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ