Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сенцов голодує 100 днів. Україна вимагає в РФ звільнити політв’язнів

Український політв’язень Олег Сенцов голодує в російській колонії уже 100 днів. Про це нагадала речник МЗС Маряна Беца в Twitter.

"100 днів голодує Олег Сенцов. Страшна цифра. Людське життя – найвища цінність. Вимагаємо від РФ негайно звільнити Олега", - написала вона.

Беца також звернулась до партнерів України та міжнародних організацій з проханням посилити тиск на РФ задля звільнення Сенцова та інших українських політв'язнів у Росії: "Звертаємось до наших партнерів та міжнародних організацій посилити тиск на РФ задля #SaveOlegSentsov та звільнення укр політв'язнів в РФ".

Як повідомлялося, 13 липня, у 42-й день народження Сенцова, мати Олега звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина.

14 серпня в Росії відповіли, що для початку процедури помилування Сенцову потрібно самостійно звернутися до Путіна з відповідним проханням.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, станом на 7 серпня у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Сенцов написав двоюрідній сестрі Наталій Каплан, що "кінець близько".

Пізніше Каплан заявила, що за Олегом терміново треба відправити медичний літак.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ, – і тримає його уже 100-й день. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ