Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенцов потрапив у медчастину через проблеми з нирками та серцем

Олег Сенцов перебуває у медичній частині, у нього проблеми з нирками й серцем.

Про це повідомило видання Укрінформ.

“Тільки-но поговорила з адвокатом Олега Сенцова. Сьогодні він таки зустрівся із Олегом в колонії. За його словами, Олег знаходиться зараз у медичній частині. В нього – проблеми із нирками та серцем. Олег п’є 3,5 літра води на день, та ще ставлять щоденні крапельниці. Це ще додаткові 2 літри. На 26-й день голодування в Олега сталася криза і його відвезли до лікарні за межами колонії. Хотіли примусово нагодувати, але Олег відмовився. Лікарі не наполягали через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом із апаратом для примусового годування. Зі слів адвоката, в будь-який момент криза може повторитися...” – написала Денісова у Facebook з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе, якому вдалося сьогодні зустрітися із Сенцовим.

20 червня Денісова оголосила про намір російського адвоката українського режисера Олега Сенцова Дмитра Дінзе зустрітися зі своїм підзахисним 21 червня у колонії міста Лабитнангі. За словами Денісової, під час зустрічі з Дінзе вона “передала йому листи від президента України та першого віце-спікера Ірини Геращенко для Олега”.

Ув’язнений у Росії український кінорежисер Олег Сенцов у колонії за Полярним колом 14 травня розпочав голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів. Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомляла, що 8 червня Сенцова відвозили до реанімації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ