Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олега Сенцова етапували до Москви – російські ЗМІ

Засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова етапували з колонії в північному російському місті Лабитнангі до Москви, повідомили російські агентства ʺІнтерфаксʺ і ТАСС із посиланням на свої джерела.

За інформацією Сенцов перебуває в московському слідчому ізоляторі номер два (ʺБутиркаʺ), - передає Радіо Свобода.

Його адвокат Дмитро Дінзе наразі не підтверджує інформацію про переміщення Сенцова.

Зранку 29 серпня мати режисера Людмила Сенцова повідомила, що син вперше за тривалий час не зателефонував їй з колонії, хоча раніше завжди зв’язувався з нею наприкінці місяця.

Раніше засоби інформації повідомляли, що Росія і Україна домовилися про обмін ʺ33 на 33ʺ. 23 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на ʺперші результатиʺ щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.

Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці теракту в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. Минулого року режисер 145 днів тримав голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів.

25 жовтня 2018 українському режисерові Олегу Сенцову, ув’язненому в Росії, присудили премію Європарламенту ʺЗа свободу думкиʺ імені Сахарова.

Нагадаємо, у Львові презентують книгу Олега Сенцова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ