Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сергій Бубка виконуватиме обов’язки президента Асоціації Всесвітніх ігор майстрів

Видатний український Олімпійський чемпіон, президент Національного олімпійського комітету України, член Міжнародного Олімпійського Комітету Сергій Бубка виконуватиме обов’язки президента Асоціації Всесвітніх ігор майстрів (АВІМ). Про це повідомили 18 червня Гал-інфо у пресслужбі НОК України
Серій Бубка

Таке рішення було прийнято керівним органом Асоціації за підсумками відповідної заяви Кая Хольма, який залишив посаду після 26 років керівництва з дня заснування Асоціації в 1995 році.

"Сергій Бубка є чудовою кандидатурою, який здатен не лише підтримати розвиток Асоціації, а й продовжити ефективну співпрацю між Міжнародним Олімпійським Комітетом та Асоціацією", - підкреслив Кай Хольм.

Нагадаємо, що в 2018 році Генеральна Асамблея Асоціації Всесвітніх ігор майстрів під час свого засідання в Бангкоку (Таїланд) обрала Сергія Бубку віце-президентом організації.

"Спорт несе позитив і виконує важливу місію. Ми ще раз можемо переконатись в могутній ролі спорту зараз, у часи викликів та пандемії. Все своє життя я присвятив спорту і радий служити задля його подальшого розвитку", - відзначив Сергій Бубка.

Він підкреслив, що Асоціація Всесвітніх ігор майстрів визнана Міжнародним Олімпійським Комітетом і є невід'ємною важливою частиною світового спортивного руху: «Чудово, що багато олімпійців, які завершили активну кар’єру, а також інші спортсмени отримують можливість продовжити своє спортивне життя, збиратись разом, змагатись, спілкуватись. Ми маємо докласти всіх зусиль для успішного подальшого розвитку цього важливого напрямку», - наголосив Сергій Бубка.

Асоціація Всесвітніх ігор майстрів є органом, що опікується проведенням найбільших мультиспортивних форумів серед майстрів - Ігор майстрів. Ця некомерційна організація заснована у 1995 році для підтримки олімпійського руху та філософії «Спорт для всіх» і є визнаною МОК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ