Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сергій Коростильов: Нагорода від НОКу – додаткова для нас мотивація

Національний олімпійський комітет Львівщини на чолі його керівником Юрієм Турянським нагородив кращого спортсмена червня. Ним став унікальний львівський спортсмен Павло Коростильов, який не тільки фєерив у червні на чемпіонаті світу з кульової стрільби у Німеччині, а ще кращий результат показав у липні на чемпіонаті Європи в Азербайджані.

На чемпіонаті світу Павло виборов п’ять медалей, три з яких золоті, а на чемпіонаті Європи здобув шість медалей, з яких чотири найвищого ґатунку. Успішні результати Павла на змаганнях найвищого рівня дозволили національній збірній України з кульової стрільби обійти збірну Росії в загальнокомандній першості, що за словами батька та тренера спортсмена Сергія Коростильова є справжньою несподіванкою. Про це та інше Сергій Коростильов розповів в інтерв’ю.

«Павло цілком заслужено став кращим спортсменом Львівщини у червні, - бере слово Сергій Коростильов. – Нагорода від голови Національного олімпійського комітету Львівщини Юрія Турянського – це завжди приємно і додаткова мотивація. Фінансова складова завжди потрібна для технічного забезпечення того чи іншого спортсмена. Кульова стрільба – це різні витрати, про які багато хто навіть не здогадується. Мало хто знає, що саме потрібно спортсмену для вдосконалення тренувального процесу. Павлові дуже приємно, що є відзнака на рівні НОКу Львівщини, і, звісно ж, увага з боку засобів масової інформації.

Чи сподівалися на такий виступ Павла у Німеччині?

Дуже приємно, що в загальнокомандній першості ми обійшли Росію і посіли третє місце. За останній час це велика сенсація. Можливо, ще більше приємно тоді, коли з шести медалей, які виборола збірна України, з них п’ять здобув Павло. У Росії набагато більші можливості підготовки спортсменів, ніж у нас, тому на кожних змаганнях, коли в підсумковому заліку ми опиняємося за них вище, це великий успіх. Іншими словами простий хлопець зі Львова Павло Коростильов своїми силами самотужки переміг збірну Росії. Павло має завдатки стрільби від Бога. Він вміє стріляти в усіх вправах без винятку і це його велика перевага.

Свій талант Павло ще раз довів в Азербайджані, де виступив ще краще, аніж у Німеччині.

У Баку Павло виборов шість медалей. Цей результат дозволив нашій збірній посісти перше місце у загальнокомандній першості і знову випередити збірну Росії. У Баку Павло виборов чотири золотих медалі. На жаль, успіхи Павла наразі не помічають на всеукраїнському рівні, а нагороджують тих спортсменів, які на подібних за рівнем змаганнях вибороли лише одну медаль. Можливо, це парадокс, оскільки своєю працею та результатами Павло заслужив на те, щоб його відзначили на всеукраїнському рівні і на те, щоб він став кращим спортсменом місяця не тільки на Львівщині, а й в Україні. За останній час Павло для України настріляв дуже багато медалей, встановив багато рекордів, тому однозначно заслужив на нагороду на рівні держави.

Які теперішні плани у Павла Коростильова?

Зараз у Львові триває чемпіонат України з кульової стрільби, де Павло б’є власні рекорди (сміється). У жовтні в Індії буде фінал Кубка світу, де окрім Павла Коротистильова виступатиме Юлія Коростильова та Олег Омельчук. Протягом року були чотири етапи кубка світу і саме цим спортсменам на них вдалося показати високі результати, які дозволили їм кваліфікуватися в до фіналу в Індії.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ