Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Сергій Наєв відмітив високу професійність мінометних підрозділів зі складу ООС

Мінометні підрозділи зі складу угрупування військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, щодня вдосконалюють індивідуальну підготовку та тренуються діяти у складі розрахунків.

В ході практичних занять, на одному із полігонів Херсонщини, українські військовослужбовці зосереджено відпрацьовують і доводять до автоматизму кожну деталь, — зазначив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Мінометні розрахунки відпрацьовують здійснення маршу, розгортання, підготовку вихідних даних для стрільби, а також переміщення на інші позиції після виконання вогневих завдань задля артилерійської підтримки загальновійськових підрозділів.

За словами командувача, у роботі розрахунку необхідна максимальна злагодженість, щоб усі працювали, як один єдиний механізм, адже у бойових умовах ворог досить швидко вираховує позиції, з яких ведеться вогонь, тому швидкісь відпрцювання нормативу — є одним з основних завдань.

— Навчальні нормативи виконувалися з урахуванням часу і досвіду, отриманого під час ведення бойових дій в районі проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Розрахунки мінометних підрозділів повністю виконали поставлені навчальні завдання і показали належний рівень індивідуальної та групової підготовки, — підсумував генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ