Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сестра Сенцова: «Ми боїмося, що про Олега забудуть»

Сестра Олега Сенцова Наталія Каплан після оголошення вироку українському режисеру висловила занепокоєння, що по закінченні суду про нього забудуть.

Про це вона сказала у коментарі Громадському, відповідаючи на запитання як ще можна підтримати режисера.

«Я думаю Олегові необхідно писати листи, щоб він пам’ятав, що про нього не забули. Я думаю зараз все може піти на спад, суд закінчується. І ми дуже боїмося, що про Олега просто забудуть, і цього б дуже не хотілося допустити», – зазначила вона.

Наталія Каплан також наголосила, що «у нас ще залишається Європейський суд», однак інших варіантів вона не бачить.

Наразі наступним кроком адвокатів українців має стати подання скарги до Воєнної колегії Верховного суду Росії, зазначив у розмові з Громадським журналіст російського видання «Медиазона» Єгор Сковорода.

Раніше адвокат Сенцова Дмітрій Дінзе заявив, що захист спробує добитися від суду дозволу для відбування покарання підсудними в Україні, оскільки вони є громадянами України.

Як відомо, Північно-Кавказький військовий окружний суд у Ростові-на-Дону визнав Сенцова винним у створенні теророристичним угрупуванням та керування ним, підготовці теракта призначивши покарання у вигляді 20 років позбавлення волі. Активіста Олександра Кольченка засуджено до 10 років позбавлення волі. Відбувати покарання українці мають у колонії суворого режиму.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ