Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сейм Польщі ухвалив резолюцію щодо Голодомору в Україні

Сейм Польщі на засіданні в середу хвилиною мовчання вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні і прийняв відповідну резолюцію.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу у Варшаві.

“Депутати Сейму Речі Посполитої з повагою схиляють голови у пам’ять про мільйони жертв Великого Голодомору і розділяють біль з українським народом”, - йдеться у тексті документа.

В ньому підкреслюється, що у результаті злочину радянського тоталітаризму у 1932-1933 роках на території УРСР і Кубані голодною смертю померло кілька мільйонів людей.

Сейм у резолюції згадав і про загиблих під час Голодомору етнічних поляків. Нижня палата польського паламенту направила звернення до інституцій науки і культури, аби вони розпочали роботу по збору інформації щодо загиблих поляків під час Голодомору в Україні.

“Ми повинні підрахувати й ідентифікувати поляків – жертв Великого Голодомору, а також гідно їх ушанувати”, - йдеться в резолюції Сейму.

Нагадаємо, тиждень тому голова комісії Сейму з питань співпраці з поляками за кордоном Міхал Дворчик повідомив, що у Варшаві планують встановити пам’ятник польським жертвам Голодомору в Україні, яких, як оцінюється, було приблизно 80 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ